Weer naar school!

Vanaf vandaag gaan de Barendrechtse jongere kinderen weer naar de basisschool of de kinderopvang. Sinds het begin van de Coronacrisis waren de meeste kinderen thuis en kregen daar onderwijs. Een bijzondere dag vandaag, en ook wel een beetje spannend.

Vanaf half maart 2020 gingen de scholen dicht en namen veel ouders het onderwijs van hun kinderen op zich. Vanuit veel basisscholen werd door de juffen en meesters op een andere manier doorgewerkt. Kinderen kregen op afstand onderwijs, via Google Hangouts, via boeken die op school werden opgehaald of op een andere manier. Voor iedereen was het wennen en voor de een lukte dat beter dan voor de ander.

We hebben bewondering voor al die ouders die vaak naast het thuiswerken hun kinderen begeleidden. We hebben bewondering voor al die meesters en juffen die op een andere manier de kinderen onderwijs bleven geven. We hebben bewondering voor al die kinderdagverblijfmedewerkers en leerkrachten die er al die weken ‘gewoon’ waren voor de kinderen van ouders in vitale beroepen. De Coronacrisis vraagt veel van ons uithoudingsvermogen, alleen samen redden we het.

Vandaag starten de basisscholen en de kinderopvanglocaties weer. In aangepaste vorm of volledig. Best spannend voor sommige kinderen, ouders en medewerkers, hoe zal het gaan en hoe gaat het met de gezondheid van iedereen? Het vraagt opnieuw om aanpassing, voorzichtigheid en creativiteit van iedereen. Ook vanaf vandaag: houd zoveel als mogelijk anderhalve meter afstand en wees voorzichtig met elkaar. We wensen iedereen succes en ook wel weer veel plezier met elkaar!

rhdr

Tagged