Uitbreiding OV Oost-West!

Succes geboekt door inloopavond

Nieuwe route bus 283

Enkele maanden geleden vond er een inloopavond plaats op het gemeentehuis over de openbaar vervoersplannen. Over het algemeen worden deze avonden niet al teveel bezocht maar wij als CDA Barendrecht waren daar in ieder geval wel aanwezig.

Een van de verbetermogelijkheden betrof de Oost-West verbinding tussen Carnisselande en het NS-station. Buslijn 283 uit Carisselande deed het NS station niet aan en dat wilden we graag anders zien. Deze buslijn reed via de buitenlandse baan terug naar de binnenlandse baan zonder het NS station aan te doen terwijl dit eigenlijk maar een klein stukje is. De verwachting was en is dat een kleine aanpassing in de route naar het NS station veel extra reizigers op zou kunnen leveren met name ook omdat deze lijn via de wijk Ter Leede rijdt.

In gesprek met de verantwoordelijke persoon van de RET leek het er vooralsnog niet op dat dit ging gebeuren. Een aanwezige bewoner legde nog een extra probleem neer van een buslijn die via Buitenoord zou lopen.

En dat bleek een opening te bieden . Wij hebben als CDA Barendrecht voorgesteld om deze problemen in een keer op te pakken en buslijn 283 een andere route te laten rijden inclusief het NS-station. Dat bleek een goede zet want nu blijkt dat deze nieuwe route is ingetekend op de plannen die de commissie ruimte 26 gepresenteerd worden.

Als vanzelf zullen deze nieuwe route van harte ondersteunen. En zo zien we maar weer ; participatie en inspraak hebben effect!

Tagged