Wist U dat?

WIST U DAT?

 

Twee Barendrechtse CDA’ers op kieslijst Tweede Kamer

Als u op 17 maart gaat stemmen dan krijgt u een enorm vel papier uitgereikt met daarop 35 partijen(!) en maar liefst 1079 kandidaten!

Bij iedereen zijn de lijsttrekkers en de direct daarop volgende kandidaten wel bekend. Hoe verder de lijst vordert, hoe minder bekend bij de kiezer. Maar ook uit Barendrecht zijn twee kandidates op de lijst te vinden en die zijn toch wel bekend bij u als kiezer, je moet ze alleen even weten te vinden.

Corrie Righolt-Dam

Op plaats 56 staat Corrie Righolt-Dam.
Corrie heeft vele functies binnen het CDA bekleed. Verschillende bestuursfuncties en daarnaast natuurlijk het raadslidmaatschap tussen 1998 en 2014. En dat heeft Corrie 2 maal gedaan als fractievoorzitter. Ze kreeg landelijke bekendheid door haar persoonlijke inzet op het CO2 opslag dossier van Barendrecht.

Waarom is Corrie CDA’er en waarom heeft ze zich kandidaat gesteld?
Het CDA: De partij voor alle generatie: voor jong en oud
“Mijn motivatie als lijstduwer op de kandidatenlijst voor het CDA te staan in een zestal punten samengevat:
Het CDA is de partij:

 1. Die geen mensen/generaties tegen elkaar uitspeelt, maar verbindt;
 2. Die doorpakt als het moet,
 3. Die oog heeft voor toekomstige generaties,
 4. Die zich inzet voor zorg voor mensen in een kwetsbare positie,
 5. Die duurzaamheid en energietransitie hoog in het vaandel heeft,
 6. Die uitgaat van de waarden en normen, die overeenkomen met mijn principes.
  Het kan dan ook niet anders dat de partij waar ik 16 jaar raadslid voor ben geweest van harte ondersteun voor de verkiezingen van de Tweede Kamer.
  Samengevat: Het CDA is de partij, die al jaren doorpakt en dat ook de komende jaren gaat doen.   Een stem op het CDA is een stem voor de toekomst van Nederland”
  .  #NuDoorpakken

 

Gerdien de Lange-Leguijt

En dan is er nog een Barendrechtse kandidate;
Op plaats 69 staat Gerdien de Lange-Leguijt:
Gerdien:
“In mijn werk als Adviseur Communicatie en Organisatie merk ik dat het ertoe doet hoe mensen zich benaderd voelen en hoe ze mee kunnen praten over veranderingen. Willen meedoen met het veranderen van hun eigen situatie of dat van de maatschappij moet je blijven stimuleren. Participatie is de afgelopen jaren een bevlogen woord geworden. De kunst is om dat elke keer opnieuw zo zorgvuldig en betrokken mogelijk te organiseren”. En dat is voor mij een belangrijke reden om Chris van Dam als kandidaat te ondersteunen. Hij heeft de afgelopen maanden expliciet heeft laten zien dat de stem van de inwoner luider moet meetellen in beleid. Hij staat naar mijn mening te laag op de CDA-lijst!

Een rechtvaardiger Nederland, stem Chris!

In december 2020 presenteerde CDA Tweede Kamerlid Chris van Dam het rapport ‘Ongekend Onrecht’. Dat deed hij als voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie naar de misstanden rond de Kinderopvangtoeslag. En hij deed hij er een belangrijke dringende oproep bij: “Doe recht, en doe als rechtsstaat zelfonderzoek naar hoe het beter kan.”

Als kandidaat op de CDA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen (plaats 69) stem ik daarom niet op mezelf maar op Chris. Ik wil heel graag dat Chris zich in de Tweede Kamer ook de komende vier jaar voor deze slachtoffers vastbijt in het verbeteren van onze rechtsstaat. Dat moet niet alleen goed functioneren, het moet ook bescherming bieden aan de kwetsbaren. Met enorm veel kennis van zaken en met het hart vol van de persoonlijke verhalen van de mensen waar het over gaat, is Chris onmisbaar in deze tijd in de politiek. Maar dan moet hij wel meer dan 20.000 stemmen krijgen. Stem Chris terug de Kamer in: CDA, Lijst 3, plaats 47!

 

Gerdien de Lange-Leguijt

Raadslid CDA Barendrecht

 

 

Tagged