CDA-Barendrecht: Omtzigt belangrijk voor vernieuwing partij

OMTZIGT BELANGRIJK VOOR PARTIJVERNIEUWING.

 

Pieter OmtzigtMet het verlies van Omtzigt vertrekt er ook een voorvechter voor de menselijke maat in de politiek. Omtzigt wordt door velen gezien als een aanjager van verandering. CDA-Barendrecht doet een appel op de politiek om op de visie van Omtzigt voort te bouwen en dit op te nemen in het CDA-beleid en als het CDA in de regering terugkeert ook in het regeerakkoord. Pieter Omtzigt staat erom bekend dat hij zich vastbijt in talrijke dossiers. Door zijn gedreven- en vasthoudendheid heeft hij misstanden benoemd en is hij van grote betekenis geweest voor veel mensen. Belangrijk is dat de overheid doet wat zij zegt, eerlijk en transparant is. Hij doet dit vanuit de Christendemocratische idealen die gaan over een beter functionerende rechtstaat en een economie en samenleving waaraan iedereen bijdraagt en waar iedereen een menswaardig bestaan kan leiden. De menselijke maat is hierin erg belangrijk. Daarmee een echte CDA’er.

Toeslagen Herstel - website voor gedupeerde ouders

De bekendste dossiers zijn wel de kinderopvang-toeslagenaffaire waar hij op de bres stond voor getroffen de ouders. Door zijn vasthoudendheid werd de Commissie Van Dam ingesteld, die de misstanden bij de Belastingdienst en het falend toezicht van verantwoordelijke politici blootlegde.

Raad van Europa (RvE) - Europese organisatie | Historiek

In de raad van Europa stelde hij corruptie, dure giften en pogingen tot chantage aan de kaak. Dit leidde tot diverse schorsingen en gevangenisstraffen van betrokkenen. Op Malta ijverde hij voor mensenrechten. Dit leidde uiteindelijk tot het aftreden van de regering Muscat. 

In Polen was hij rapporteur voor de rechtsstaat. Naar aanleiding van een rapport daarover is Polen onder monitoring geplaatst.

“Als CDA afdeling zien wij dat veel is losgemaakt, maar de visie van Pieter is nog onvoldoende omgezet in bestaand beleid. Nu de aanjager weg is mag dit niet in een la verdwijnen. Waar Omtzigt voor staat moeten we mee aan de slag”, aldus Marianne van Wilgenburg-Beernink, voorzitter van het bestuur van afdeling CDA-Barendrecht.
Wij zouden graag zien dat de stijl van Pieter meer de norm wordt. Dat de mens wordt gezien als persoon met een huis, familie en vrienden. En in die relatie doe je wat je zegt, ben je eerlijk en transparant. En op die manier willen wij politiek bedrijven.