Antwoord CO2-opslag Tweede Kamerfractie

Op 7 maart 2008 ontvingen wij van Liesbeth Spies, lid van de CDA Tweede Kamerfractie, een antwoord op onze vragen over CO2 -opslag.

Liesbeth Spies schetst in haar betoog de reden van het komen tot de Afvang en Opslag van CO2  (CCS) en de afspraken die gemaakt zijn in de achterliggende periode. 

Wij zijn voor dit moment tevreden dat er voor onze zorgpunten aandacht is bij de CDA-Tweede Kamerfractie.

 

Onze concrete vragen zijn zeker nog niet beantwoord. Dat kan ook nog niet, omdat de vragen die wij over het risico, de veiligheid en de wet- en regelgeving gesteld hebben nog volop punt van discussie zijn. 

 

Zolang die discussie loopt volgen wij het proces op de voet.

CDA-Tweede Kamerlid Liesbeth Spies en  CDA-Eerste Kamerlid Rein Willems, met wie er telefonisch contact is geweest,  zijn bereid nader met ons te overleggen.  De CDA-fractie gaat daar zeker gebruik maken als zij nog vragen houdt.

 

Binnenkort hebben de CDA-raadsleden Leo van Gelder en Corrie Righolt-Dam een gesprek met vertegenwoordigers van de NAM naar aanleiding van de vragen die de CDA-fractie eerder gesteld heeft. 

We wachten ook  nog op antwoord op de vragen die de CDA-fractie Zuid-Holland heeft gesteld.

 

Het duurt helaas nog lange tijd voor een beslissing aan de Barendrechtse gemeenteraad gevraagd wordt. Wij hopen de komende tijd op al onze vragen een antwoord  te krijgen en informatie in te winnen. Wij sluiten niet uit dat sommige antwoorden weer aanvullende vragen op roepen op onze zoektocht naar een duidelijk antwoord op: “welke risico’s lopen de Barendrechters nu, maar ook over een tiental eeuwen”.  Pas als wij die antwoorden hebben kunnen wij op een gefundeerde manier onze afwegingen maken en een verantwoord besluit nemen. 

 

Heeft u aanvullende informatie voor ons of wilt u op enig ander moment met ons over deze opslag spreken, neem dan vooral contact met ons op.

 

Nieuwsgierig naar het antwoord van CDA-Tweede Kamerlid Liesbeth Spies: antwoord_cda-tweede_kamerlid_liesbeth_spies

Vanaf begin februari 2008 verschenen een aantal artikelen over de CO2 -opslag. U kunt deze snel vinden door gebruik te maken van de zoekfunctie rechtsboven aan deze site en te zoeken op CO2