Barendrecht heeft u nodig!

Dat is de titel van de column van CDA-raadslid Leo van Gelder in Blik op Barendrecht van 20 oktober 2011.  De column gemist?  

"Barendrecht heeft u nodig"

Inspiratie voor de titel van deze column heb ik ongeveer een maand geleden opgedaan. Toen hielden de gezamenlijke kerken in Barendrecht hun startzondag. Veel mensen lieten zien wat hun plannen waren voor het komende jaar en inspireerden op deze manier elkaar en iedereen die daarbij aanwezig waren. Zo waren daar ook de stichtingen Hart van Barendrecht en Present aanwezig. Stichtingen die zich inzetten voor Barendrecht en de situatie voor een aantal Barendrechters willen verbeteren. Mensen dus die Barendrecht beter willen maken. Het CDA  ondersteunt deze initiatieven van harte. Een sterk maatschappelijk middenveld van waaruit initiatieven ontstaan vormt voor ons een basis voor onze samenleving. De CDA fractie zal dan ook binnenkort weer een ochtend gaan meewerken aan één van de projecten van de stichting Present. De komende tijd gaan wij ook weer de nodige inspanningen verrichten om tot een sluitende begroting te komen die recht doet aan onze samenleving. Deze begroting kunnen we sluitend krijgen door de inzet van inwoners van Barendrecht die de taken van de gemeente gemakkelijker maken. Aan de andere kant zullen wij ook rekening moeten houden met de inzet van deze inwoners, deze inspanningen die wij op de één of andere manier willen faciliteren. Zo zullen bijvoorbeeld initiatieven tot het organiseren van evenementen van inwoners en verenigingen worden gestimuleerd. Dit om de sociale cohesie te bevorderen. Ook de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers willen wij zo goed mogelijk stimuleren en faciliteren.

In deze week dat ik dit schrijf mag natuurlijk ook Steve Jobs niet ontbreken. De man die gezien wordt als mister Mac,iPod, iPhone enz. De man die ervoor heeft gezorgd dat ook het werk van een gemeenteraadslid is veranderd. Dit artikel is geschreven op een product van zijn hand en ook onze communicatie is door hem beïnvloed. Hij wilde met zijn uitvindingen de wereld verbeteren. Leuke vraag of hij er ook in is geslaagd om Barendrecht beter te maken. Of de begroting er beter door zal worden weet ik niet. Dat er tijdens de behandeling weer gebruik zal worden gemaakt van iPads,  iPhones en laptops is een ding wat zeker is. Dat hij wel beter wordt door de inbreng van Barendrechtse vrijwilligers in de breedste zin van het woord is voor mij wel zeker. In de sfeer van de oproep die werd gedaan als slot van de startzondag wil ik deze Blik dan ook beëindigen met de oproep "Barendrecht heeft u nodig".