Barendrecht schaft een mobiele camera aan.

In de raadsvergadering van 1 november 2011 is besloten dat de gemeente Barendrecht zelf een mobiele camera gaat aanschaffen.  

De CDA – fractie is hier een groot voorstander van en heeft gisteren ook aangegeven dat cameratoezicht het veiligheidsgevoel van de inwoners van Barendrecht vergroot. Cameratoezicht heeft dan ook een zeer groot draagvlak bij de Barendrechters.

In Barendrecht zijn al een paar locaties waar toezicht is met een vaste camera. Het voordeel van de mobiele camera is dat deze zeer snel kan worden ingezet op locaties waar sprake is van ernstige overlast. Uit signalen die de CDA fractie met grote regelmaat krijgt blijkt dat dit ook in onze woonplaats helaas regelmatig het geval is.

Een aantal CDA-fractieleden heeft zich door de politie laten informeren over de werking van deze Barendrechtse mobiele camera en wij zijn overtuigd dat het gebruik hiervan de overlast van bijvoorbeeld hangjongeren en ook vandalisme kan beperken.

De aanschaf van de eigen mobiele camera, die door de politie wordt beheerd, is een onderdeel van het veiligheidsplan van het college " Meer blauw op straat" waarover op deze site al eerder is gerapporteerd.

Wij hebben om een evaluatie gevraagd van de effecten van de mobiele camera en het college heeft hiermee ingestemd. Wat dit betreft houdt onze fractie de vinger aan de pols.

De CDA fractie heeft in het Verkiezingsprogramma " betrokken bij Barendrecht" al gepleit voor meer cameratoezicht. Dit belangrijke punt van ons programma wordt dus nu realiteit.