Bereikbaarheid van Barendrecht moet beter in het weekend

Betere bereikbaarheid met OV als duurzaam alternatief

Barendrecht | Bij de bespreking van de openbaar vervoerplannen van de MRDH stelde raadslid Arjan Sullock Enzlin (CDA) voor om het openbaar vervoer in het weekend langer te laten rijden. Het CDA wil een meer volwaardig en duurzaam alternatief bieden voor de auto in het geval je in Rotterdam naar bijvoorbeeld het theater of bios gaat en daarna nog een drankje wilt pakken.
 
Goede verbindingen zijn ook belangrijk in de nachtelijke uren en als er behoefte aan is dan moeten wij daar ook voor staan’, aldus Arjan Sullock Enzlin (CDA). Als je mensen, die uitgaan in Rotterdam of die op familiebezoek zijn, een goed alternatief voor het reizen naar Barendrecht kan bieden, dan ben je duurzaam bezig. Die auto laat je dan sneller staan.
 
Op dit moment gaat de laatste tramplus naar Barendrecht om half 1, de bus en trein iets later. Willen we een meer volwaardig duurzaam alternatief bieden aan de reiziger, dan zullen we toch aan de eindtijden moeten sleutelen en zo de bereikbaarheid in de kleinste uurtjes verbeteren.
Het CDA heeft daarom voorgesteld om in de zienswijze op de openbaar vervoerplannen van 2018, op te nemen dat de tramplus en de busverbinding in het weekend langer rijden, tot half twee.