CDA: Barendrecht moet beste zorgpersoneel van Nederland krijgen’

De komende jaren dreigt een oplopend personeelstekort in de zorg. Het CDA wil daarom de provincie inschakelen om meer zogenaamde ‘zorgklassen’ op te richten.
Handen aan het bed
‘Ouderen en kwetsbare mensen moeten aankunnen op de zekerheid van zorg’, stelt Maurits de Haan, statenlid van de Provincie Zuid-Holland. ‘Die zekerheid dreigt echter in gevaar te komen door de oplopende personeelstekorten. Op dit moment kiezen nog te weinig jongeren en zij-instromers voor een beroep in de zorgsector. Daar wordt aan gewerkt met informatiecampagnes, maar er moet ook boter bij de vis. Bijvoorbeeld door baangarantie te bieden.’
Actieplan
Het CDA pleit daarom voor een breed actieplan in samenwerking met de provincie. Maurits de Haan: “we zien dat zorginstellingen zelf te weinig middelen hebben om te investeren in ‘zorgklassen’. Tegelijkertijd maakt de provincie werk van het stimuleren van de arbeidsmarkt. Die inzet zou natuurlijk heel welkom zijn in Barendrecht, zodat we de kwaliteit van zorg in onze gemeente kunnen verbeteren.”
 
Opleiding
Om concrete resultaten te boeken, stelt het CDA voor om snel de ROC’s te koppelen aan zorginstellingen. Maurits de Haan: ‘door overal in de regio dit soort zorgklassen te financieren, geven we jongeren en zij-instromers het best mogelijke praktijkonderwijs. De afwisseling van werken en leren betekent ook dat zij met meer ervaring de werkvloer opkomen. En tussentijds ook gecoacht kunnen worden door ervaren collega’s. Dat is van groot belang voor menswaardige zorg voor onze ouderen. Maar ook voor de veiligheid op de werkvloer, bijvoorbeeld in de GGZ. Samen met de provincie wil het CDA er daarom voor zorgen dat ook Barendrecht het beste zorgpersoneel van Nederland krijgt.

 

Tagged