CDA: Meer auto’s op Waterstof goed voor leefomgeving

Op internationale IJsberendag, woensdag 27 februari, heeft heemraad Leo van Gelder (CDA) van Waterschap Hollandse Delta een ijsberen-taart bezorgd bij het Waterstofpompstation te Rhoon.
Leo van Gelder vindt het belangrijk dat waterstof wordt gebruikt als brandstof. Bij de toepassing van waterstof als brandstof voor voertuigen komt er geen schadelijk CO2 vrij maar water.
CO2 is namelijk een van de broeikasgassen die verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Deze opwarming zorgt er voor dat het ijs op de poolkappen smelt en daardoor mede oorzaak is voor de zeespiegelstijging.
Het smeltende ijs is ook een bedreiging voor de leefomgeving van de ijsbeer. Waterschappen en ijsberen hebben dus gezamenlijke belangen als het gaat om het tegengaan van de opwarming van de aarde.
De internationale dag van de ijsbeer wordt sinds 2011 jaarlijks gehouden op 27 februari om aandacht te vragen voor het leefgebied van de ijsbeer.
Deze dag wordt georganiseerd door “Polar Bears International” voor de bewustwording van de impact die de wereldwijde opwarming van de Aarde en het zee-ijs heeft op ijsberen.
Tagged