CDA bundelt krachten voor de Glastuinbouw

GlastuinbouwAlle krachten worden gebundeld in de inzet van het CDA voor de glastuinbouw. Dat is de uitkomst van het overleg van CDA politici uit een aantal Zuid-Hollandse glastuinbouwgemeenten, Provincie en Tweede Kamer op 1 december in Bergschenhoek.

Op initiatief van het CDA in Lansingerland hebben zij samen met het bedrijfsleven een gezamenlijke koers uitgezet voor hun aanpak.

Doel is om door gecoördineerde actie op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau het ondernemen in de glastuinbouw een krachtige impuls te geven. Centraal daarbij staat de rol van de overheid op het gebied van ruimtelijke inrichting, herstructurering, infrastructuur, energie, toekomstgerichte regelgeving en het faciliteren van waarde toevoeging aan de producten. Deze speerpunten zullen de komende tijd worden omgezet in specifieke acties. Ondernemers, hun gezinnen en werknemers in de glastuinbouw maken deel uit van een sterke economische sector, die ondanks de huidige crisis toonaangevend is op het gebied van ondernemingsgeest, innovatie en duurzaamheid. Het CDA zet de komende tijd gericht in op versterking daarvan.

CDA Tweede Kamerlid en woordvoerder Glastuinbouw Jaco Geurts ook aanwezig bij het overleg:

“Het is duidelijk dat de glastuinbouw in een lastige periode zit. De stijgende energieprijzen en het ingezette beleid van het VVD/PVDA kabinet laten helaas deze lastige periode langer duren. Maar ik heb vertrouwen in de sector en hun veerkracht. Samen met lokale en provinciale CDA vertegenwoordigers blijven wij hard werken aan ruimte voor tuinders om verder te ondernemen.”

[avatar user=”Leo” size=”thumbnail” align=”right”]