CDA: college luistert niet naar de Barendrechtse winkelier!

MiddenbaanBARENDRECHT | Het college en de coalitiepartijen VVD, EVB en D66 luisteren niet naar de ondernemers en nemen zelfs een besluit dat schadelijk is voor de Barendrechtse economie.

Op dinsdag 16 juni 2015 werd in de gemeenteraad de evaluatie zondagopenstelling besproken. Burgers en winkeliers van Barendrecht werden gevraagd of zij gebruik wilden maken van de koopzondag.

Uit de evaluatie blijkt dat meer dan 80% van de Barendrechtse winkeliers, zowel aan de Middenbaan en in de Carnisse Veste dicht wensen te blijven op zondag. Dit geldt zowel voor de zelfstandige ondernemers als de filiaalhouders. Als argumenten geven zij o.m. dat een koopzondag niet past bij het karakter van Barendrecht. Ook vinden zij zes dagen in de week werken genoeg.

Ondanks deze uitkomsten gaat het college over tot openstelling van de Middenbaan en Carnisse Veste op iedere zondag. Het voornaamste argument van de coalitie van VVD, EVB en D66 is dat “de winkelier dit zelf moet kunnen bepalen”.

Geen goed argument vindt het CDA. De kracht van de Barendrechtse middenstand is juist de collectiviteit. Het is van groot belang dat winkeliers dezelfde winkeltijden hanteren zodat de consument weet waar hij of zij van op aan kan. Bij het hanteren van dezelfde winkeltijden kan de consument gebruik maken van een zeer gevarieerd aanbod.

De winkeliers hebben dit ook woordelijk aangegeven in de enquete en worden hierin gesteund door de eigenaar van de Carnisse Veste.

CDA is van mening dat het besluit van de coalitie verbrokkeling van winkeltijden in de hand werkt. Dit gaat direct ten koste van de economische kracht van de Middenbaan en Carnisse Veste. De klant weet niet wanneer welke winkel open is en zal, ook door de week, uitwijken naar een ander winkelcentrum.

Een definitief besluit zal genomen worden tijdens de raadsvergadering van 30 juni 2015.

 

[avatar user=”Jilles” size=”thumbnail” align=”left” /]