CDA en bewoners logeerhuis trotseren bar winterweer

Op zaterdag 19 januari 2013 heeft de voltallige CDA- fractie van Barendrecht weer vrijwilligerswerk verricht. 

 

De Stichting Present  Barendrecht speelde opnieuw een belangrijke rol bij het vinden van een mooi project. Dit keer zijn wij als fractie op bezoek gegaan bij Logeerhuis Casa Pameijer . Dit is een logeerhuis waar 8 kinderen, vaak  met een meervoudig complexe  handicap, verblijven om hun ouders te ontlasten.  Na een gastvrij onthaal in het logeerhuis door kinderen en begeleiders zijn we naar de Kleine Duiker gegaan waar een ontbijt werd genuttigd. 
Toen kwam het belangrijkste gedeelte voor het hele gezelschap, namelijk een huifkartocht  door de Zuidpolder. De weersomstandigheden met ijs  en sneeuw waren zodanig dat een beroep moest worden gedaan op een tractor in plaats van de paarden.  Dit mocht de pret niet drukken want we hebben, allemaal  dik ingepakt in winterkleding en dicht tegen elkaar aan, ondanks de felle oostenwind  genoten van een prachtige besneeuwde Zuidpolder. 
Na deze tocht kregen we nog een rondleiding in de stallen waarbij de kinderen dieren konden aaien. Lof ook voor de vriendelijke  medewerkers van de Kleine Duiker.  De fractie kreeg  aan het eind van de ochtend nog een rondleiding door het logeerhuis van de begeleiders waarna het met enige weemoed afscheid nemen was. Een vrijwilligersproject dat wat de CDA-fractie betreft zeker voor herhaling vatbaar is. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Goed gemutst helpen Rolinka van der Graaff-Voskamp en Corrie Righolt-Dam een bewoner in de huifkar bij de Kleine Duiker.