CDA is blij met nieuwe baan voor de fietscross

FietscrossBARENDRECHT | Het CDA is blij dat er nu gewerkt kan gaan worden aan de nieuwe baan voor de fietscross.

Tijdens de raadsvergadering van 26 april 2016 heeft de raad met meerderheid besloten om een nieuwe baan te laten aanleggen voor de Fietscrossclub Barendrecht ( FCCB). De FCCB zal zelf zorgen voor een nieuw verenigingsgebouw.

De CDA fractie stemde van harte voor deze nieuwe baan en accommodatie in het sportpark “De Doorbraak”.  Voor de raadsvergadering vond al een aantal gesprekken tussen de fractie en het bestuur van de vereniging plaats.

Na een lange periode van ‘modderen’ op een baan in sportpark De Bongerd, krijgt de FCCB nu een mooie wedstrijdbaan. De oude baan was hard aan onderhoud of vernieuwing toe.

Wij verwachten dat de FCCB een waardevolle aanvulling zal worden voor het sportpark De Doorbraak. Wat CDA Barendrecht betreft heeft de FCCB laten zien dat ze een actieve vereniging is die met veel enthousiaste vrijwilligers ergens de schouders onder wil zetten.

Ook wordt samengewerkt met wijkteams en de buurtsportcoach om bijvoorbeeld kinderen met overgewicht of een autistische stoornis in het belang van hun gezondheid enthousiast te maken voor deze dynamische sport.   We verwachten dan ook dat de vereniging met deze houding en nieuwe plek veel jonge Barendrechters zal aanspreken.

CDA  Barendrecht wenst de fietscross veel succes en mooie sportieve prestaties toe.

 

[avatar user=”Rolinka” size=”thumbnail” align=”left” /]