Onderdoorgang A29: ‘Einde aan vele ergernissen’

Onderdoorgang a29BARENDRECHT | Afgelopen dinsdag besloot de raad dat de onderdoorgang A29 definitief open gaat. ‘Door een betere spreiding van het verkeer komt er een einde aan de vele ergernissen!’ aldus Arjan Sullock Enzlin, raadslid CDA. 

In het verkiezingsprogramma was het CDA er al duidelijk over: De onderdoorgang van de A29 moet er komen. Eind 2014 erkende het college, na vragen van het CDA, dat het ontbreken van een onderdoorgang ‘vele ergernissen’ tot gevolg had. De slechte ontsluiting van Carnisselande moet worden verbetert.

In 2014 heeft het CDA, in samenwerking met studenten van de Hogeschool Rotterdam, een alternatief voorgesteld tussen de Groningse weg en Bijdorp. Deze oplossing was echter te duur en vervolgens kwam de onderdoorgang ter plaatste van de Harmonielaan als ‘next best’ uit de bus.

Ook in deze oplossing zorgt de verbinding tussen de beide Barendrecht’en voor een betere wederzijdse bereikbaarheid en de cijfers laten zien dat de file om Carnisselande uit te komen dan minder wordt. Dit is precies het gewenste effect waar het CDA zich hard voor maakt.

Om de openstelling mogelijk te maken zijn aanpassingen nodig in het bestaande wegennet. De verwachting is dat eind 2017 de onderdoorgang ook echt open kan.

 

[avatar user=”Arjan” size=”thumbnail” align=”left” /]