CDA: Schone Heinenoordtunnel

HeinenoordtunnelNaar aanleiding van een brief van een bezorgde inwoner van Barendrecht heeft het CDA vragen gesteld over het onderhoud van de Heinenoordtunnel voor fietsers

Dit onderhoud, dat door Rijkswaterstaat moet worden gedaan, bleek op zijn minst achterstallig te zijn.

Ook fietsroutes schoon en heel

Het CDA in Barendrecht zet in op schone en veilige fietsroutes in Barendrecht. Dat moet ook het geval zijn voor de populaire route naar de Hoekse Waard. Kapotte roltrappen en liften horen daar niet bij.

Fractiewoordvoerder Leo van Gelder stelde namens de CDA fractie vragen aan het college van B&W: “Wij vinden het een kwalijke zaak dat Rijkswaterstaat de fietsvoorzieningen in de Heinenoordtunnel dusdanig laat verwaarlozen waardoor fietsers juist worden afgeschrikt om met de fiets de tunnel te gebruiken. Wij vragen u dan ook dringend om contact op te nemen met Rijkswaterstaat om hen aan te sporen de fietsvoorzieningen in een werkbare staat te brengen en daarna goed te onderhouden.”

College maakt afspraken met Rijkswaterstaat

Inmiddels heeft het college van B&W overlegd met Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat is begonnen met reparatiewerkzaamheden. Daarnaast blijken er plannen te zijn voor een volledige renovatie van de roltrappen en de liften van de fietsertunnel. De CDA fractie is blij met deze toezeggingen van Rijkswaterstaat. Zo kunnen Barendrechters weer veilig gebruik maken van deze populaire fietsroute!

[avatar user=”Leo” size=”thumbnail” align=”right”]