CDA standpunt hoogbouw

Tijdens de verkiezingscampagne bleek dat het standpunt van het CDA over hoogbouw in Barendrecht toch niet die helderheid te verschaffen die men van het CDA gewend is. Lijsttrekker Bas Nootenboom zegt het volgende over het CDA standpunt.

Op dit moment geldt een maximale bouwhoogte van vier lagen, maar het CDA wil daar van af. ,,Natuurlijk moeten we wel strenge eisen aan nieuwe gebouwen stellen'', zegt Nootenboom. ,,Strakke stedenbouwkundige eisen, het moet allemaal goed passen in de omgeving. Maar het belangrijkste is dat het een bijdrage moet leveren aan het oplossen van huisvestingsproblemen, namelijk die van jongeren en senioren. Als we ons beperken tot vier bouwlagen, is het financieel niet mogelijk om op de centrumlocatie relatief goedkope huur- en koopwoningen neer te zetten. Daarom willen wij een of twee extra bouwlagen op bepaalde plekken, om dat tóch mogelijk te maken.”

Dus geen Bijlmer-achtige toestanden in Barendrecht, maar wel een stedenbouwkundige verantwoorde stapeling die past in de omgeving.