CDA steunt jeugdtheater Hofplein

De jeugdtheaterschool Hofplein blijft behouden voor Barendrecht.  

De begrotingsbehandeling 2013 in de raad van 5 en 6 november 2012 zorgde voor spannende momenten voor het jeugdtheater en haar leden. Eén van de bezuinigingsvoorstellen was om de subsidie van het jeugdtheater met 25% te verminderen met ingang van 2014. Na een eerdere bezuiniging van 10% zou dit waarschijnlijk betekenen dat het jeugdtheater in Barendrecht haar deuren zou moeten sluiten. Of het zou alleen nog maar voor een kleine groep jongeren met draagkrachtige ouders bereikbaar blijven.

CDA  Barendrecht vindt het belangrijk dat er een breed aanbod aan voorzieningen voor onze jeugd is en blijft. Naast sport is ook deze vorm van ontspanning een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van jongeren. Jeugdtheater Hofplein is een organisatie die van een hoge kwaliteit is en met veel passie haar jongeren begeleidt. Waardevol om te behouden.

Na een raadbrede steun van het amendement, ingediend door het CDA, is de bezuiniging van 25% omgezet naar 10% vanaf 2014. Hiermee wordt het jeugdtheater gelijk getrokken met de bezuinigingsopdracht voor de overige verenigingen in Barendrecht.

The show must go on…..