CDA vindt wachtlijsten in de kinderopvang onacceptabel

Al een aantal keren heeft Corrie Righolt-Dam namens het CDA vragen gesteld over de wachtlijsten voor de Barendrechtse kinderopvang. Ook in 2010 hebben wij deze vragen naar aanleiding van klachten van bewoners wederom gesteld. Het CDA wil meer resultaat bij het wegwerken van de wachtlijsten.

 

Wachtlijsten onacceptabel lang

De wachtlijsten blijken na beantwoording van onze vragen nog steeds onacceptabel lang. Zo’n 720 kinderen staan in de rij voor een plekje in de kinderopvang. Daarbij komen nog eens 480 kinderen die wachten op een plek in de buitenschoolse opvang (BSO). Het probleem is echter nog groter, aangezien niet alle Barendrechtse instellingen hun cijfers met de gemeente gedeeld hebben.

Zonder kinderopvang, zonder werk

Verschillende inwoners van Barendrecht hebben ons benaderd met de vraag of er vanuit de politiek iets gedaan kan worden aan de wachtlijsten. Er zijn zelfs berichten dat mensen niet kunnen werken, terwijl ze dit dolgraag zouden willen, omdat er geen opvangplaatsen zijn voor hun kinderen. Het CDA wil dat iedereen moet kunnen werken, ook als er kinderen in het gezin zijn. De kinderen moeten natuurlijk wel goed worden opgevangen.

Meer inspanning in multifunctioneel gebruik

De oplossing is wat het CDA betreft vooral te vinden in nog beter en vaker multifunctioneel ruimtegebruik. Voorbeelden zijn al te vinden in Barendrecht in verschillende sportinstellingen en bij sportverenigingen. Het multifunctioneel gebruik komt niet altijd snel genoeg van de grond. Er moet gezocht worden naar andere locaties om het probleem aan te pakken. Het doel is voor het CDA helder: Geen wachtlijsten in de kinderopvang.