CDA wenst duidelijkheid van wethouder over cultuuronderwijs.

CultuuronderwijsBARENDRECHT | Het CDA wil duidelijkheid over het voortbestaan van het Barendrechtse cultuuronderwijs.
De laatste berichtgevingen over de “kwestie Tobe” zijn steeds alarmerender van aard. De gemeente Barendrecht heeft de beroepszaak inmiddels verloren. De voorzieningenrechter heeft uitgesproken dat de gemeente Barendrecht naar zijn voorlopig oordeel onzorgvuldig en onrechtmatig heeft gehandeld. In Het Zuiden stond bovendien een bericht dat kostbare muziekinstrumenten uit De Baerne door ToBe weggehaald zijn.

De twijfel die CDA al had over de juistheid van de koers van wethouder Monhemius neemt alleen maar toe. De CDA- fractie is zeer bezorgd over de voortzetting van de cultuureducatie vanaf 1 januari 2016.
Op 27-12-2015 zijn de volgende vragen aan de wethouder gesteld over de continuering van de cultuureducatie en over het vonnis van de rechtbank.

Hieronder de gestelde vragen:

  1. Garandeert u dat het cultuuronderwijs in Barendrecht per 1 januari 2016 kan worden voortgezet?
  2. Indien dit niet zo is;
    1.  welke inspanningen gaat u verrichten om alsnog zorg te dragen voor continuering van het cultuuronderwijs in Barendrecht? Hierbij denken wij aan de benodigde inzet van financiële middelen, bevoegde docenten, ondersteunend personeel, instrumenten, etc.
    2.  per welke datum verwacht u dat het cultuuronderwijs in ieder geval weer doorgang kan vinden.
    3.  hoe denkt u de tussenliggende periode te overbruggen?
  3. Welke acties gaat u ondernemen om binnen de in het vonnis de genoemde termijn van 4 weken duidelijkheid en oplossingen te bewerkstelligen?
  4. Welke gronden gaat u in hoger beroep aanvoeren en hoe lang zal deze procedure bij benadering gaan duren? Het vonnis van de rechter lijkt namelijk weinig ruimte te bieden om in hoger beroep te gaan.

 

[avatar user=”Jilles” size=”thumbnail” align=”left” /]