CDA ziet weer scholenwens in vervulling gaan

De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 8 mei 2012 geld vrijgemaakt voor het plusprogramma van het Lokaal onderwijs centrum (LOC). Nieuwbouw van scholen is al lang een grote wens van CDA Barendrecht. Goed onderwijs in een goed onderkomen is een goede start voor de jeugd, vindt zij.

Het beroepsgerichte VMBO binnen het  LOC is  een samenwerking tussen SCG Calvijn en het Daltonlyceum is in Barendrecht . De school is op dit moment gevestigd aan de Botter en actief onder de naam Focus Beroepsacademie. Binnen een LOC zijn de beroepsgeoriënteerde VMBO afdelingen  en de niveaus 1 en 2 van  het MBO op één locatie te vinden. In het MBO in Barendrecht werken Albeda, DaVinci en Edudelta samen. Het plusprogramma betekent dat een deel van het gebouw commercieel wordt ontwikkeld. De kosten van dit deel zijn niet voor rekening van de gemeente.  Dit geldt ook voor die ruimten, waar lessen worden verzorgd door het MBO.

Als mede-investeerders hebben een aantal lokaal gevestigde bedrijven zich betrokken getoond bij de realisering van het LOC. Onder andere Ikea en van der Valk nemen een deel van de inrichting voor hun rekening. Een aantal andere bedrijven overwegen hun deelname. Een goede ondersteuning van het bedrijfsleven voor de jeugd, vindt CDA Barendrecht..

Het nieuwe schoolgebouw is eind 2014 klaar en wordt gebouwd op het huidige veld 10 van BVV Barendrecht aan de Dierensteinweg.

De gemeenteraad ging al in 2011 akkoord met het starten van een LOC. Afgelopen vergadering is nu ook de financiering van het plusprogramma van het gebouw rond gekomen.

Met de nieuwbouw van het Dalton Lyceum, de realisering van nieuwbouw voor SGC Calvijn Groene Hart in 2012 en het LOC in 2014 gaat een langgekoesterde wens van het CDA – nieuwe schoolgebouwen voor onze jongeren – in vervulling. Het samenbrengen van verschillende onderwijsvormen op één locatie bevordert tevens dat jongeren van school gaan met een startkwalificatie.  Zo hebben ze een betere start van hun loopbaan.

Het CDA Barendrecht is blij met de samenwerking, die tot stand is gekomen tussen de gemeente en het bedrijfsleven voor de realisering van dit LOC.