Gemeente Barendrecht met CDA-ers actief bij Roparun

De gemeente Barendrecht doet in het Pinksterweekend van 2012 mee met de Roparun estafetteloop. In dit team zitten vier Barendrechtse CDA-ers. De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs en, dit jaar voor het eerst ook vanuit Hamburg, naar Rotterdam, waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. (Bron: http://www.roparun.nl/).

De gemeente Barendrecht doet dit jaar voor het eerst mee onder de naam BaRENdrecht als team 307.

Team BaRENdrecht is niet het enige Barendrechtse team in deze loop. Er zijn maar liefst zes Barendrechtse teams actief. Naast het team BaRENdrecht zijn dat Hispa Fruit (team 132), Energie Ladies (team 160), Taxi Bakker (team 223), JP van Eesteren (team 275) en team Ziedewij Energie (team 315).

CDA-Barendrecht is trots dat in team BaRENdrecht maar liefst  vier CDA-ers actief zijn. Te weten  de raadsleden Peter Luijendijk en Leo van Gelder als loper,  raadslid Jilles van der Stoep als verzorger en wethouder Bas Nootenboom als fietser. Team BaRENdrecht start vanuit Parijs. Maar ook trots dat onze afdelingsvoorzitter Kees Silvis, die op het laatste moment instapt in een ander Barendrechts team Hispa Fruit.

Je vraagt je af wat beweegt mensen om vanaf zaterdag 26 mei tot en met maandag 28 mei continue bezig te zijn met deze sportieve inspanning.

Wij vroegen het de CDAers uit het team BaRENdrecht Peter, Leo, Bas en Jilles!

Loper Peter Luijendijk: Ik ben blij dat ik in staat ben een prestatie te leveren voor het goede doel van de Roparun". Daarmee kan ik anderen helpen die dat nu of in de toekomst hard nodig zullen hebben."

Loper Leo van Gelder: "Ik doe mee aan de Roparun omdat ik door mijn inspanning voor een beetje ontspanning kan zorgen bij iemand die aan kanker lijdt."

Fietser Bas Nootenboom: "Iedereen kent wel iemand in zijn nabije omgeving die getroffen is door kanker. Dat maakt de inzet voor dit doel persoonlijk en maakt dat velen zich betrokken voelen. Dat geldt ook voor mij. Bovendien is het erg leuk om met collega’s iets gemeenschappelijks te ondernemen."

Verzorger Jilles van der Stoep:  "Met mijn deelname aan de Roparun  wil ik meehelpen om de extreem zware last van deze vreselijke ziekte een beetje te verlichten."

Het gaat niet alleen om een sportieve prestaties, maar het doel is geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Misschien denkt u na het lezen van dit artikel hoe kan ik geld doneren aan het team. Hoe u teams kan sponsoren leest u op www.roparun.nl  en voor team 307 BaRENdrecht: www.roparun.nl/teams/2012/307.html