CO2 opslag toch onder crisis- en herstelwet?

De CO2-opslag in Barendrecht gaat vallen onder de crisis-en herstelwet.  Althans volgens het voorstel dat er ligt. Deze wet wordt op 16 maart 2010 in de Eerste Kamer behandeld.

Naar nu pas blijkt (15 maart 2010)  is  het demonstratieproject  CO2 opslag Barendrecht onder gebracht in de crisis en herstelwet, die op 16 maart 2010 in de eerste Kamer wordt behandeld. Tot nu toe was naar de gemeente Barendrecht de indruk gewekt dat de opslag buiten het bereik van deze wet zou vallen.  Bij de behandeling in november 2009 in de Tweede Kamer werd zelfs een motie die dit zou regelen ingetrokken.

De CDA-fractie heeft vandaag een mail gestuurd naar CDA senator Eric Janse de Jonge, om hem te vragen de CO2 opslag in Barendrecht uit de crisis en herstelwet te houden.  Projecten uit de crisis en herstelwet kunnen makkelijker opgestart worden zonder gemeentelijke bemoeienis.  Dat betekent dat de gemeente Barendrecht direct buiten spel wordt gezet om de plannen voor de opslag van CO2 door te drukken. In hoeverre de gemeente nog kan procederen is nog niet duidelijk.

U kunt de brief van de CDA-fractie hier downloaden: 15032010_bericht_ek-fractie

In de brief wordt gewezen naar een brief naar de Tweede Kamerfractie op 11 januari 2010.  Deze brief kunt u hier downloaden:  bijlage_brief_cda-fractie_nee_co2