Even voorstellen: Martin van Hengel

Op 3 maart  2008 nemen we afscheid van Jan de Jager als CDA-raadslid. Zijn opvolger wordt Martin van Hengel. Hij stelt zich hieronder aan u voor!

Mijn naam is Martinus Krijn van Hengel, in het dagelijks leven Martin. Op 27 oktober 1983 ben ik geboren in het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam Zuid als zoon van Co en Julia en broertje van Joyce. Na een week had ik het wel gezien in Rotterdam en sindsdien woon ik in Barendrecht. Achtereenvolgens aan de Zeeg, de Marijkesingel en nu aan de van Riedevliet. In 2002 kwam ik mijn lieve vriendin Marjoleine tegen die inmiddels in de laatste fase van haar studie bezig is.

Na mijn VWO diploma behaald te hebben op het Johannes Calvijn in Rotterdam ben ik in 2001 bestuurskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Tijdens mijn studententijd ben ik actief geweest in het studentenleven. Zo heb ik een aantal besturen gedaan van verschillende, meest aan bestuurskunde gerelateerde, verenigingen. Ook heb ik een tweetal jaren studenten vertegenwoordigd in de zogenaamde faculteitsraad van de Sociale faculteit.

In september 2005 ben ik afgestudeerd en direct daarna begonnen bij het Politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Voor de politie heb ik een een opleiding aan de Nederlandse Politieacademie gevolgd terwijl ik daarnaast werkte in Rotterdam Noord. Na afronding van de opleiding bij de politie in oktober 2007 ben ik aan de slag gegaan in een ander gedeelte van de politieregio waardoor ik nu werk bij de politie in Spijkenisse.

martin_van_hengel.extra_verkleind.jpg

Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in politiek, thuis is dat met de paplepel ingegoten. Op mijn 18e wilde ik dan ook lid worden van een politieke partij. Na verschillende partijprogramma’s te hebben doorgeworsteld heb ik gekozen voor het CDA. Het CDA past vooral bij mij, omdat de partij een sociaal gezicht combineert met een nadruk op de kracht van burgers om zelf dingen te organiseren. Sinds 2003 ben ik actief geweest binnen het CDA in Barendrecht, eerst in het lokale campagneteam en vervolgens in de steunfractie waar ik mij vooral bezig hield met veiligheid en ruimtelijke ordening.

Vanaf 3 maart 2008 maak ik officieel deel uit van de fractie van het CDA in Barendrecht. Ik zal daarin vooral de algemeen bestuurlijke aangelegenheden, het cultuurbeleid en het jeugdbeleid voor mijn rekening nemen.

Natuurlijk ben ik niet alleen bezig met politie en politiek! In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de dojo, meestal hier in Barendrecht bij Sportschool van Hoorn, waar ik al bijna 20 jaar judo. Ook vind ik het heerlijk om, meestal samen met Marjoleine, te koken voor familie en vrienden.

Naschrift van de webredactie, 11 maart 2008
Door een vormfout in de procedure is de beëdiging van Martin van Hengel uitgesteld tot 31 maart 2008. Tot die tijd maakt Jan de Jager formeel deel uit van de CDA-fractie