fietspad

Fietsen met de Fietsersbond

Op zaterdag 31 maart  2007 is Leo van Gelder uitgenodigd voor een fietstochtje door de heer Jan Laverman  van de Fietsersbond Barendrecht naar aanleiding van vragen van de CDA-fractie in de raad omtrent het fietspadennet in Barendrecht. Doel van de fietstocht is om de situatie van enkele belangrijke fietspaden en fietsroutes in Barendrecht kritisch te bekijken gezien het groeiende aantal inwoners en dus ook het groeiende aantal fietsers in Barendrecht.

Dit verzoek past goed in het beleid van de CDA fractie aangezien de behoefte aan een hoogwaardig fietspadennet onderdeel uitmaakt van ons verkiezingsprogramma. Dat dit nog altijd niet optimaal is blijft voor ons reden om daar alert op ter zijn. Zo staat onder andere een fietspad langs de rondweg (Boezemweg/Verenambachtseweg) nog altijd op ons lijstje van ontbrekende fietspaden. Helaas speelt hier de gemeente Ridderkerk ook een belangrijke rol.

fietspad

Fietspad langs de Oude Maas tussen Barendrecht en Rhoon.

Zaterdag 31 maart zal de aandacht met name uitgaan naar het recreatieve fietspad ter hoogte van het Pannenkoekenhuis langs de Oude Maas. Vanwege onder andere het ontbreken van een logisch aangelegd voetpad wordt dit fietspad, behalve door de gewone fietser ook nog eens gebruikt door racefietsers, skaters, wandelaars, hondenuitlaters en af en toe een ruiter te paard. Met name op zonnige dagen is het dan ook een drukte van belang. Tot nog toe levert dit geen al te grote problemen op maar het leidt toch regelmatig tot irritatie. Reden dus om hier eens goed aandacht aan te besteden om al te grote overlast in de toekomst te vermijden en tot een uitvoerbaar plan te komen.

Voor de buitenstaander lijkt dit misschien een simpele klus maar de realiteit is toch anders. Het fietspad is namelijk eigendom van het Recreatieschap, het beheer wordt uitgevoerd door Waterschap Hollandse Delta, de Stadsregio Rotterdam beheert de eventuele subsidies voor aanleg en verder moeten de initiatieven komen vanuit de Gemeenteraad van Barendrecht.

Dit karwei is voorlopig dus nog niet geklaard.