Gemeente werkt niet mee aan plaatsing UMTS mast nabij Marijkesingel

Helaas werkt de provider KPN niet mee om een betere locatie te zoeken voor de UMTS mast, die nu nabij de Marijkesingel gepland is. Dit betekent dat de provider vast houdt aan de door de gemeente verleende vergunning voor plaatsing van een UMTS mast nabij de Marijkesingel.
Het college houdt zich aan haar opdracht, die in een motie door de raad in de raadsvergadering van 19 december 2005 is neergelegd. Die motie draagt het college op geen UMTS mast te laten verrijzen aan de Marijkesingel, een betere locatie voor deze mast te zoeken en in het uiterste geval de reeds verleende bouwvergunning ongedaan te maken. Het college heeft de provider inmiddels laten weten niet langer mee te werken aan plaatsing van de UMTS mast en geen werkzaamheden aan de Marijkesingel toe te staan die betrekking hebben op de bouw van de UMTS mast.

De CDA wacht de volgende stappen van het college met vertrouwen af. Onze inzet blijft geen UMTS mast in de directe woonomgeving tot duidelijk is dat er geen gezondheidsrisico’s te zijn..  Voor nieuwe UMTS masten is dat al het geval. Voor de UMTS mast nabij de Marijkesingel moet dat ook van toepassing worden.

 

Woordvoerder milieu