CDA kamerlid Hanke Bruins Slot bezoekt Barendrecht

Hanke Bruins Slot met vrijwillige brandweer Barendrecht

Barendrecht | Op 20-2-2017 bezochten CDA 2e kamerlid Hanke Bruins Slot en kandidaat 2e kamerlid voor het CDA, Eugene van Mierlo, de vrijwillige brandweer in Barendrecht.

Wethouder Luijendijk en de fractieleden van het CDA waren eveneens uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Uit  het gesprek met de brandweermannen werd duidelijk dat het corps zich beschouwt als de brandweer voor Barendrecht.

Tijdens twee demonstraties liet men zien hoe een slachtoffer werd bevrijd uit een brandend gebouw met veel rookontwikkeling en daarna waren de CDA politici getuigen van het bevrijden van een slachtoffer uit een gecrashte auto.  Tenslotte kon een kijkje worden genomen in de hypermoderne commandopost. Na afloop was er een informeel samenzijn.  Het CDA  kamerlid noemde de vrijwillige brandweer de “verzekeringspolis van ons land.”

Uit de gesprekken met de vrijwilligers bleek een zeer grote motivatie en plichtgetrouwheid. Hanke Bruins Slot, Eugene van Mierlo en de CDA raadsleden zijn diep onder de indruk van deze brandweermannen die zich, soms met gevaar voor eigen leven, inzetten voor de veiligheid van de Barendrechtse inwoners.

foto’s:

vlnr: Arno, Arjan, Hanke, Eugene, Jilles, Wiljo

 

Uitrollen van de slangen

 

Hanke met knipschaar

 

Uitleg over de commandowagen