Lijsttrekker CDA-Zuid Holland op bezoek in Barendrecht

Op uitnodiging van CDA Waterweggebied bezocht Liesbeth Spies, lijsttrekker bij de Provinciale Staten verkiezingen in maart 2011, op woensdag 22 september 2010 verschillende Barendrechtse bedrijven en organisaties.  

De lijsttrekker reist in de komende maanden door heel Zuid-Holland om te horen wat er leeft. Aart Dekkers, kandidaat op de CDA-lijst en geboren Barendrechter, maakte ook deel uit van het gezelschap.

Bij verpakkingsbedrijf Qualitypack vertelt Sieto de Vreeze over de kleine marges waarmee gewerkt wordt in de verpakkingsindustrie. Continue innovaties moeten zorgen voor dezelfde goede produkten die met steeds minder materiaal worden geproduceerd dan voorheen. Liesbeth Spies: "Dat hierdoor minder materiaal wordt gebruikt is een mooi voorbeeld van voordeel voor de ecologie én voor de economie". De gebroeders Renes, ook gevestigd op het Barendrechtse bedrijventerrein, vertellen over het recyclen van GFT-afval. "Zolang er maar suikers in zitten, kunnen wij het gebruiken" aldus een van de broers. Via een vergister wordt afgekeurd fruit tot pulp vermalen om er vervolgens energie uit te winnen. Liesbeth Spies: "Het is goed om met eigen ogen te zien hoe het gaat met de Zuid-Hollandse ondernemers. Dit bedrijf is een prachtig voorbeeld hoe je van afval energie kunt maken. Duurzaamheid en innovatie gaan hier hand en hand en bieden dit bedrijf nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Als CDA pleiten wij voor verbetering van de infrastructuur zodat bedrijven bereikbaar blijven. Zuid-Holland is ook een provincie waar de ruimte schaars is, daarom gaan wij voor herstructurering in plaats van het aanleggen van nieuwe bedrijventerreinen in onze schaarse groene ruimte."

Ook het Ronald McDonaldhuis en De Kleine Duiker worden bezocht. Liesbeth Spies: het is een voorrecht om te mogen zien wat deze initiatieven, vaak mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers, betekenen voor ouders van zieke kinderen en voor mensen die net even wat meer aandacht nodig hebben: petje af!