Muziekschool in Barendrecht, hoe verder?

drumles ToBe
Drumles bij ToBe

BARENDRECHT | Het CDA voorziet grote problemen voor muziekschool/ cultuurcentrum ToBe met het op 17 november 2015 door de raad genomen besluit.

Er is besloten om geen extra geld uit te geven aan Tobe. Dit is voor het CDA de meest risicovolle keuze waar wij geen voorstander van zijn. De  CDA-fractie  heeft alle mogelijke instrumenten ingezet om het te besluit te keren. Dat is helaas niet gelukt.

Tobe is een culturele organisatie waar verschillende gemeentes aan deelnemen. Dordrecht is de grootste partij, Barendrecht na Ridderkerk de derde. Dus een belangrijke partner voor het voortbestaan van Tobe.  Het CDA vindt dat alle deelnemende gemeenten verantwoordelijk zijn voor het voortbestaan van ToBe.

Het CDA heeft grote waardering voor de docenten die werkzaam zijn binnen de Barendrechtse afdeling van ToBe.   Zij hebben ervoor gezorgd dat de “muziekschool”  een begrip is geworden. Ruim 1000 Barendrechters, waaronder 500 kinderen volgen  op dit moment onderwijs bij ToBe. Het CDA zal haar uiterste best doen voor het veiligstellen van cultuuronderwijs in Barendrecht.

Motie Publieke Gerechtigheid
De raad heeft een motie van VVD, D66 en CDA aangenomen, waarin samen met de gemeente Dordrecht wordt bezien op welke manier Barendrecht betrokken kan worden bij het raadsonderzoek van die gemeente naar het functioneren van het Bestuur, de Raad van Toezicht en de directie van Stichting ToBe in de periode 2010-2015.

 

[avatar user=”Jilles” size=”thumbnail” align=”left” /]