Doormanplein: ‘Normale procedure?’

Doormanplein
Doormanplein

BARENDRECHT | Het CDA (Arjan Sullock Enzlin) vroeg in de raadsvergadering van 1 maart 2016 of het normaal is om een besluit door te voeren terwijl de bezwaar- en beroepscommissie nog geen uitspraak heeft gedaan?
Aanleiding voor de vraag is dat wethouder Vermaat per 1 maart het Doormanplein autovrij wilde maken terwijl de bezwaar- en beroepscommissie nog uitspraak moet doen. Deze wordt 14 maart verwacht.

Een verzoek van de bewonersvereniging om te wachten met het doorvoeren van het besluit tot na de uitspraak werd niet gehonoreerd.  Pas toen de bewonersvereniging naar de rechter stapte was het direct geregeld en kwam uitstel tot 1 april. Volgens wethouder Vermaat is de normale procedure gevoerd. „ Als mensen niet willen wachten op de uitspraak van de beroep- en bezwarencommissie, dan hebben ze een middel en dat is om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de rechter”, aldus de wethouder.
Op de vraag waarom het dan al wel twee keer eerder is uitgesteld gaf de wethouder geen antwoord.

Had het anders gekund?
Arjan Sullock Enzlin (CDA) is hier heel duidelijk in: “De vraag is hoe je met burgers om wilt gaan. Ga je eerst gezamenlijk een oplossing zoeken en neem je bezwaren serieus of jaag je burgers al direct het harnas in door aan te geven dat je naar de rechter kan stappen.”
Regels naleven is makkelijk, maar het wordt pas leefbaar als je regels weet te hanteren en op het juiste moment weet toe te passen.

Voor het Doormanplein heeft de gemeente vooraf wel degelijk de keuze gehad het besluit pas per 1 april door te voeren en de maatregelen voor het autovrij maken van het Doormanplein aan te passen op basis van de uitspraak van de bezwaar- en beroepscommissie.
De “normale procedure” klinkt nu als een muziekstuk in de verkeerde toonsoort. Dat laat je je publiek toch ook niet horen? Dan zeg je de voorstelling af.
Burgers willen serieus genomen worden en dat is waar het CDA voor staat!

 

[avatar user=”Arjan” size=”thumbnail” align=”left” /]