Peiling CDA: winkeliers in Barendrecht zijn tegen koopzondagen

MiddenbaanDeze week was er veel onrust in Barendrecht vanwege het voornemen van VVD en D66 om de winkels ook op zondag te openen.

Het CDA is tegen opening van winkels op zondag, maar was wel nieuwsgierig naar het standpunt hierover van de Barendrechtse ondernemers.
Reden voor Corrie Righolt- Dam en Peter Luijendijk, respectievelijk  fractievoorzitter en lijsttrekker van het CDA, om hier gericht onderzoek naar te verrichten.
Er werden gesprekken gevoerd met kleinere ondernemers. Zij vormen juist het gevarieerde aanbod dat winkelen op de Middenbaan en Carnisse Veste zo aantrekkelijk maakt.

Uit dit onderzoek dat plaatsvond op 19 november 2013 kwam naar voren dat 80% van de ondernemers niet open wenst te gaan op zondag, 15% twijfelt nog en de overige 5% gaat wel open. Ook kwam naar voren dat het nu al moeilijk is om op vrijdagavond open te gaan. Winkeliers gaven ook te kennen dat zij bang zijn dat grotere ketens van hun omzet afsnoepen, omdat deze het zich wel kunnen permitteren om zondag open te zijn. Ikea is al 70 uur per week open. Is dit niet  genoeg?
Bovendien hebben de winkeliers dringend behoefte aan een rustdag om bijvoorbeeld tijd te besteden aan hun familie.

CDA trekt de conclusie dat naast veel inwoners van Barendrecht ook de winkeliers geen behoefte hebben aan een openstelling op de zondag.
Kortom: koopzondag in Barendrecht, niet doen!

AD Koopzondag splijt politiek Barendrecht2

AD Ikea Barendrecht achter koopzondag