Schandalige aanval op burgemeester

Transparantie; gelijke monniken, gelijke kappen

Burgemeester Jan van Belzen

De burgemeester van Barendrecht, Jan van Belzen, staat al jaren bekend als een integere man. Een burgervader die in Barendrecht geliefd is, iemand die een luisterend oor heeft en altijd het goede voor Barendrecht en haar inwoner wil.

Onze burgervader wordt nu publiekelijk aangevallen door de EVB; hij had het onderwerp Integriteit niet mogen bespreken in de gemeenteraad.

Onlangs bleek uit een onafhankelijk onderzoek dat de EVB (bij monde van haar fractievoorzitter Lennart van der Linden) een wethouder onterecht beschuldigd had van overtreden van de “Coronaregels”. Twee onafhankelijke onderzoeken hebben aangetoond dat deze overtredingen nooit hebben plaatsgevonden en dat de EVB-fractie de integriteitsafspraken overtrad.

Conclusie Onderzoek

De burgermeester vond ook dat transparantie en openheid rondom dit onderwerp belangrijk was en agendeerde daarom het integriteitsonderzoek op de agenda van de gemeenteraad.
In het openbare debat van vorige week bleek dat de EVB vindt dat; openheid en transparantie bij een publieke functie horen en daarom werd de integriteitsvraag niet aan de desbetreffende wethouder verstuurd maar naar de pers zonder enige controle op waarheid.

Nu blijkt dat de EVB een derde (prof. dr. Elzinga) gevraagd heeft om zijn mening te geven hierover en dan met name het handelen van de burgemeester hierin;
De kern daarvan is dat dit nooit besproken had mogen worden in de gemeenteraad.

Kennelijk is de openheid en transparantie die de EVB zelf bepleit bedoeld voor iedereen, maar niet voor de EVB zelf. En als het dan toch gebeurt dan deinst men er ook niet voor terug om, na beschadigen van een wethouder, ook onze burgervader publiekelijk te beschadigen. Een schandalige actie vinden wij waar wij ons krachtig van distantiëren.

Het zou de EVB-fractie sieren als er excuus gemaakt wordt richting onze burgervader.
Alleen dan ligt samenwerking op basis van fatsoen in het verschiet.

Tagged