CDA brengt werkbezoek aan Theater Het Kruispunt

Peter Luijendijk en John de Vos
Peter Luijendijk en John de Vos

CDA Barendrecht heeft kennisgemaakt met John de Vos, de nieuwe directeur  van theater Het Kruispunt  (voorheen  lid van de Raad van Toezicht). Bij het aantreden van dhr. de Vos lag er een bezuinigingsopdracht van 30% voor de komende jaren.  Met grote mate van creativiteit en inventiviteit lijkt de bezuinigingsoperatie te gaan slagen.

Door het combineren van functies, maar vooral ook het inzetten van 30 vrijwilligers, is er enorm bespaard op de personeelslasten. De club van 30 vrijwilligers is inzetbaar o.a. bij kaartverkoop, garderobe en horeca in ruil voor het bijwonen van voorstellingen (als er plaats is). Wel is duidelijk, dat het Kruispunt met al deze maatregelen het hoofd boven water kan houden, maar dat de ruimte om tegenvallers op te vangen wel weg is.

Ook is de programmering uitbesteed aan het Isala Theater in Capelle a/d IJssel. Door de gezamenlijke inkoop kunnen sommige producties aantrekkelijker worden aangekocht.

Dat de maatschappij verandert is merkbaar in de kaartverkoop. Waren er tien jaar geleden nog 80% van de kaartjes in de voorverkoop verkocht middels abonnementen, tegenwoordig is dat nog maar voor 10% van de kaartjes het geval.

Door het oprichten van een Culturele Alliantie zijn  verschillende culturele organisaties bij elkaar gekomen om afspraken te maken hoe men meer met elkaar de krachten kan bundelen.

Al met al lijkt het te lukken om met deze forse bezuiniging toch ons mooie theater voor Barendrecht te kunnen behouden.
Een prestatie waar we als CDA een staande ovatie voor houden.

[avatar user=”Rolinka” size=”medium” align=”right”]

 

Tagged