Vragen over gevaarlijke oversteek bij begraafplaats

ingang-begraafplaats-den-oude-dijckBARENDRECHT | Het CDA heeft vragen gesteld over verkeerssituatie bij begraafplaats Den Ouden Dyck.

Van een Barendrechtse bewoner hebben we vernomen dat de oversteek bij de begraafplaats Den Ouden Dyck op de derde Barendrechtse weg als niet-veilig wordt ervaren. Uit berichten op facebook blijkt dat dit breder gedeeld word. Link naar bericht
Aangegeven wordt dat het levensgevaarlijk is als je als fietser wilt oversteken omdat je geen overzicht hebt op het verkeer dat nadert, soms met hoge snelheid.

Het CDA heeft ter plaatse polshoogte genomen en geconstateerd dat 4 kleine bomen in de berm in de zichtlijn staan voor een volledig overzicht op de weg. Daarnaast dat de snelheid van de auto’s aanzienlijk is.
Een begraafplaats wordt door jong en oud bezocht, mensen die zich wat sneller en mensen die wat minder snel uit de voeten kunnen. Voor al deze mensen is een bezoek aan de begraafplaats een moment van ‘denken aan’. Een moeilijke oversteek waarbij je je gedachten erbij moet hebben staat hier haaks op.
In de bijlage overzichtsfotoos van de kijkhoek en het daadwerkelijke zicht.

situatie-bij-den-oude-dijck
Vragen:

  • Is deze situatie bekend bij de wethouder?
  • Voldoet de zichthoek aan wettelijke normen?
  • Wat is de maximum snelheid op de derde Barendrechtse weg ter plaatse van de ingang van de begraafplaats Den Ouden Dyck?
  • Wat gaat de wethouder eraan doen om de oversteek veiliger en overzichtelijker te maken?
[avatar user=”Arjan” size=”thumbnail” align=”left” /]