Vragen Huiselijke Geweld

De CDA-fractie stelt tijdens het vragenkwartier van de commissie Samenleving van 5 november 2007 vragen over de aanpak van huiselijke geweld in Barendrecht.
Nieuwsgierig naar de vragen?

Een aantal jaren geleden is het project huiselijke geweld ook op de Barendrechtse raadsagenda gekomen. De plannen waren heel ambitieus zeker met de oprichting van een steunpunt Huiselijke Geweld.
De laatste week lazen we in de media, dat de Raad van Hoofdcommissarissen vindt, dat de hulpverlening na huiselijk geweld beter kan. Natuurlijk is dit een algemene uitspraak.
In onze beleving horen we de laatste tijd ook via de Barendrechtse media weinig over de hulpverlening op het gebied van huiselijke geweld.

De CDA-fractie wil weten of de aanpak huiselijk geweld Barendrecht ook beter kan. Wij realiseren ons dat dit waarschijnlijk niet voor maandag inzichtelijk kan zijn.  Wij zien de vragen dan ook verwerkt in een notitie.

Onze vragen:

 1. Kan het college in een notitie vóór 1 februari 2008 aangeven wat de stand van zaken rondom de aanpak van huiselijke geweld in Barendrecht is?
 2. Kan het college aangeven of de Barendrechtse aanpak in relatie met de uitspraak van de raad van hoofdcommissarissen ook beter kan en zo ja welke verbeterpunten zij dan ziet.
 3. In de notitie willen wij ook antwoord op het volgende: De politie houdt met een zekere regelmaat dezelfde daders aan. Omdat het slachtoffer geen aangifte doet kan er niets gedaan worden. Er zijn landelijk plannen de hulpverlening sneller op te pakken. Is Barendrecht dat ook van plan?
 4. Is het steunpunt Huiselijke geweld in Barendrecht nog steeds actief?
  • Zo nee, waarom niet meer?
  • Zo ja, waarom komt dit steunpunt niet meer in de publiciteit
 5. Hoe is regionale samenwerking geregeld?
 6. Kan in zicht gegeven worden op welke manier de aanpak van huiselijke geweld drukt op de gemeentelijke begroting en in welke vorm subsidies ontvangen worden? 
 7. Mocht met een optimale uitvoering extra middelen gemoeid zijn kan dat ook inzichtelijk gemaakt worden?