Wateroverlast Onderlangs onder controle!

Problemen lijken opgelost rondom het Onderlangs

We kennen inmiddels allemaal de enorme hoosbuien waar we 2 of 3 keer per jaar mee te maken krijgen. In Barendrecht staat ons nog bij dat het hemelwaterafvoersysteem dit niet snel genoeg kon verwerken ; het gevolg wat onder andere dat de winkelpanden bij het Onderlangs onderliepen met water.

Het CDA Barendrecht heeft destijds met veel getroffen ondernemers gesproken en het gemeentebestuur aangespoord om dit snel op te lossen. We zijn nu een aantal jaren verder en de nodige maatregelen zijn genomen; verbetering aansluitingen, het maken van een opvangbassin langs de binnenlandse baan en als laatste het plaatsen van pompen.

Het CDA is wederom langs de ondernemers gegaan die daar toen last van hadden want een kleine 2 maanden geleden was het weer zover; een enorme regenbui die eerder gezorgd zou hebben voor veel overlast.
Deze overlast bleef echter achterwege. Een ondernemer zei daarover:
“We waren al snel richting de winkel gegaan omdat we dachten dat het weer zou gaan overstromen. Maar dat gebeurde niet; het water werd als een kolk de putten ingezogen!” Alle ondernemers gaven aan tevreden te zijn met deze aanpassingen.

Bij de vestiging van de Hema moeten nog de laatste maatregelen getroffen worden door de gemeente in samenwerking met de Hema. De entree ligt hier op het laagste punt van de directe omgeving en de afvoer voor de winkelingang moet nog worden verbeterd/ aangepast.

De ingreep van met name het plaatsen van de pompen blijkt dus zeer effectief. Als CDA zijn we blij voor deze ondernemers en hopen dat deze overstromingen definitief tot het verleden horen!

Tagged