Wijkwethouder en CDA steken handen uit de mouwen met Present!

Op de foto:
Reshma Roopram, Wendy Lengkeek, Johan Lengkeek en Peter Jongenotter

 

Werk aan de winkel in de Oude Dorpskern!


De appartementen aan de Oude Haven zijn  ruim 50 jaar oud en inmiddels toe aan een flinke opknapbeurt. Daar is enkele maanden geleden mee begonnen door woningbouwvereniging Patrimonium. Het geheel zal volgend jaar opgeleverd worden.

Appartementen Oude Haven in de steigers

In deze appartementen wonen voornamelijk ouderen, sommigen zelfs als eerste bewoners. Bij deze renovatie wordt er het nodige van de bewoners verwacht om de renovatie uit te kunnen voeren; bijvoorbeeld meubels verplaatsen en zonweringen verwijderen zodat de bouwvakkers de ruimte hebben om te kunnen werken.
Stichting Present Barendrecht helpt ouderen die dit niet zelf kunnen doen en ook niet terug kunnen vallen op familie of vrienden.  Stichting Present kan hierbij rekenen op de hulp van een groep vrijwilligers bestaande uit leden van de Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht en de vereniging Dorpskern Oud Barendrecht.

Daarnaast is ook de lokale politiek aktief. Vandaag hielpen wijkwethouder Reshma Roopram (PvdA) en fractievoorzitter Johan Lengkeek (CDA) mee bij de werkzaamheden; opruimen, schoonmaken, gordijnrails monteren en meubels terugplaatsen.

Tagged